Përshkrim

Meteora është një nga monumentet më domethënëse në botë, i mbrojtur nga UNESCO, i vendosur në skajin veriperëndimor të Rrafshit të Thesalisë në Greqinë qendrore.

Në shekullin e 11-të, vetmitarët e parë erdhën në majat e pashkelura të shkëmbinjve dhe ndërtuan vetminë e Doupianit. Në shekullin e 14-të, shenjti Athanasios Meteoritis formoi komunitetin e parë të organizuar monastik në shkëmbinjtë e Meteoronit të Madh. 24 manastire, shumë qeli dhe hermitate lulëzuan, të përhapura në të gjithë shkëmbinjtë për më shumë se 600 vjet. Në ditët e sotme ekzistojnë ende dhe janë në përdorim vetëm manastiret e Meteoronit të Madh, Varlaamit, Trinisë së Shenjtë, Shën Stefanit, Rousanou dhe Shën Nikollës Anapafsas. Çdo ditë, vizitorë të panumërt mblidhen këtu nga të katër anët e botës për të medituar dhe lutur. Ata njihen me jetën e murgjve, admirojnë natyrën, arkitekturën artistike dhe studiojnë mbetjet historike të çmuara.

Ture

Meteora - Kallabaka - Janine
2 days30
4
Dy dite ne Meteora, Kallabaka, Janine dhe Kastoria
60.00
Explore

Login

Star Tours ju mundëson të vizitoni çdo atraksion turistik në Shqipëri dhe botë. Gjithashtu ofrojmë shërbimin VIP të transportit të udhëtarëve me mjetet më të reja dhe komode të transportit.

Adresa

Cel

Email