Përshkrim

Qyteti i Selanikut u themelua në vitin 315 para Krishtit nga Kasandri i Maqedonisë dhe mori emrin e gruas së tij Thesalonike, vajza e Filipit II të Maqedonisë dhe motra e Aleksandrit të Madh. Selaniku ekspozon arkitekturën bizantine, duke përfshirë monumente të shumta paleokristiane dhe bizantine, një sit të trashëgimisë botërore.

Thessaloniki është qyteti i dytë më i madh në Greqi, me mbi 1 milion banorë. Qyteti është i njohur për festivalet, ngjarjet dhe jetën e gjallë kulturore, konsiderohet të jetë kryeqyteti kulturor i Greqisë. Ngjarje të tilla si Panairi Ndërkombëtar i Selanikut dhe Festivali Ndërkombëtar i Filmit në Selanik mbahen çdo vit.

Selaniku është një destinacion turistik në Greqi. Në vitin 2013, Revista National Geographic përfshiu Selanikun në destinacionet kryesore turistike në mbarë botën. Qendra e Selanikut konsiderohet destinacioni më popullor për fotografinë në rrugë në Greqi.

Ture

Login

Star Tours ju mundëson të vizitoni çdo atraksion turistik në Shqipëri dhe botë. Gjithashtu ofrojmë shërbimin VIP të transportit të udhëtarëve me mjetet më të reja dhe komode të transportit.

Adresa

Cel

Email